Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева каза, че е доволна от представянето на българските грации Боряна Калейн, Катрин Тасева и Невяна Владинова до момента. Въпреки че нито една от тях не успя да се класира за финалите на бухалки и лента. Утре обаче състезанието започва наново за Боряна Калейн и Катрин Тасева. Те ще се борят за две олимпийски квоти. 

Калейн и Тасева ще се борят за олимпийски квоти, България шеста в отборното

Калейн и Тасева ще се борят за олимпийски квоти, България шеста в отборното

Надпреварата в многобоя стартира в петък

"Боряна Калейн направи едно много добро и силно изпълнение на бухалки, но с една малка, но фатална грешка на финала. Много съм доволна от цялостното ѝ поведение и начинът, по който играе. Изключвам лентата, защото там не ми хареса. Опитвам се да ги оправдая, че тук се усеща огромното напрежение, стръвта на всяка една гимнастичка от конкуренцията. Много подготвени гимнастички, много силна конкуренция и колкото и да се опитваме да премахнем вълнението и притеснението, тях ги има. Надявам се утре максимално мобилизирани да успеят да се преборят за двете квоти. Имат абсолютно реален шанс за двете квоти, просто трябва да си изиграят съчетанията", каза Раева.

"За първи път виждам Боряна да играе умно и контролирано. Тя сякаш израстваше и трупаше по време на състезанието. За Катрин - тази квалификация просто не беше нейното състезание. Не мога да я упрекна по никакъв начин. Всъщност утре започва най-важната и реална битка за всички. Квотите са най-важни. Не мога да упрекна никого. Да, Кати не показа себе си, но не мога да я упрекна. Много съм доволна и от трите момичета - и от Неви, от Катрин, и от Боряна."

"Трябва да са спокойни и да имат повече самочувствие и увереност. Направиха много силна подготовка през цялата година, страшно много се трудиха. Трябва още малко. Боряна трябва да устиска още 4 съчетания. А Катрин трябва да покаже онази Катрин, която сме свикнали да виждаме на всички състезания", завърши Раева.