Президентът на БФХГ Илиана Раева коментира завършилото вчера Държавно отборно първенство по художествена гимнастика и изтъкна, че е вълнение и отговорност, когато се състезаваш за своя клуб, а не за индивидуално класиране.

"Вчера завърши Държавното отборно първенство по художествена гимнастика. Четири дни състезателките от клубовете в страната "воюваха" на спортния килим за своите клубове. Три от четири възможни титли завоюва клуб Илиана - жени, девойки младша възраст и деца. Клуб Илиана направи хеттрик на това състезание. При девойки старша възраст шампион стана отборът на Левски. Поздравявам всички медалисти. Поздравявам и техните треньори за положения труд. Много е специално усещането при състезателите, които се състезават за клуба си, а не за индивидуалното си класиране. Вълнението е огромно. Често това вълнение и отговорност води до сериозни грешки. Такива имаше в изобилие на това състезание", написа Раева в профила си във Фейсбук.

Илиана Раева награди Левски Триадица и ЦСКА за 70 години художествена гимнастика в България

Илиана Раева награди Левски Триадица и ЦСКА за 70 години художествена гимнастика в България

БФХГ награди повече от 500 деятели

Тя се изказа ласкаво и за президента на клуб Илиана - Ина Ананиева.

"Ще отделя няколко изречения за Ина Ананиева. Тя се отказа от треньор на национален отбор ансамбъл и се отдаде на работата си като президент на клуб Илиана. Последните години наблюдавам огромен скок в представянето на клуба в държавните състезания. Много титли в различни състезания спечелиха състезателките на клуба. Разбира се, успехът е на треньорите, които работят там, но Ина ми е споделяла, че е плътно с тях и помага на всички. През тези четири дни тя от сутринта до вечерта беше в залата и заедно с личните треньорки, извеждаше всяка състезателка от клуб Илиана. Не пропусна играта на нито една! Това ми направи огромно впечатление. Познавам работата и като треньор, педагог и психолог. Не случайно е треньор на абсолютни световни шампионки и олимпийски медалисти. Явно успешно продължава да раздава знанията и в клуба си. Щастлива съм, че не напусна спорта като една много успяла треньорка, а продължи да работи и то с присъщата си отговорност към работата. Ина Ананиева е достойна за подражание! Не е лесно да си добър ръководител, но всичко на този свят се учи, стига да поискаш", добави Раева.