Боряна Калейн спечели два златни медала във финалите на отделните уреди на световната купа по художествена гимнастика, която се провежда в "Арена Армеец".

Възпитаничката на Мариана Памукова показа великолепните си и изключително трудни съчетания по най-добрия начин и стъпи на първите места във финалите с обръч и с топка.

Снимка 570123

Източник: LAP.bg

Във финала с обръч европейската ни вицешампионка получи за изпълнението си оценка 32.100 точки, като изпревари италианката София Рафаели. Гимнастичката, която се подготвя при дъщерята и при внучката на легендарната Жулиета Шишманова - Кристина Гюрова и Жулиета Канталупи, беше оценена с 30.300 точки. Бронзът стана притежание на състезателката от Франция - Милет Мие с оценка от 29.000 точки.

Боряна Калейн с позиция за злато в многобоя на Световната купа

Боряна Калейн с позиция за злато в многобоя на Световната купа

Вижте подробности

За съжаление втората ни представителка в този финал Стилияна Николова допусна изключително груби грешки, включително излизане на извън килима на уред и гимнастичка и остана на последното 8-мо място с оценка от 25.050 точки.

Снимка 570124

Източник: LAP.bg

Във финала с топка Боряна Калейн отново доказа класата си и след прекрасното си изпълнение грабна второ златно отличие с оценка от 32.650 точки. И тук българката изпревари София Рафаели (Италия), която беше оценена с 32.500. Трета с 29.500 точки остана нейната сънародничка Милена Балдасари, която също се пордготвя при Кристина Гюрова и Жулиета Канталупи.