Момичетата от националния ансамбъл по художествена гимнастика заминаха за Световното първенство в Баку, където техните съотборнички от индивидуалното вече играят трети ден. Възпитаничките на Весела Димитрова и Михаела Маевска бяха изпратени със здравец на летище "София". 

Калейн най-стабилна на бухалки, Неви пропуска финала

Калейн най-стабилна на бухалки, Неви пропуска финала

Българките с грешки в третия ден на Световното първенство по художествена гимнастика

Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова отлетяха за Азербайджан в добро настроение. Те вече имат олимпийска квота, но все още не са печелили абсолютната световна титла, което със сигурност е цел пред тях. На първото си Световно в Песаро през 2017-а те станаха световни вицешампионки, миналата година в София спечелиха бронзовите отличия в многобоя. На отделните уреди имат бронз на три топки и две въжета от Песаро и световна титла на пет обръча от София. 

"Всяко едно състезание е много отговорно, квотата не ни освобождава от отговорност. Всички отбори са страхотно подготвени. Тъй като ще се раздават и шест квоти, за тях ще се борят всички останали 20 отбора", заяви старши треньорката Весела Димитрова пред Bulgaria On Air тази сутрин.

"На това състезание искаме само да си изиграем съчетанията както ги играем всеки ден в залата. Естествено, че се вълнуваме, но сме и доста спокойни, подготвени сме и вече нямаме търпение", добави капитанът на отбора Симона Дянкова.

Второ пето място за Боряна Калейн на Световното

Второ пето място за Боряна Калейн на Световното

След петата позиция на обръч