Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп шокира футболния свят, когато в края на януари обяви, че ще се оттегли от своя пост през лятото. Той призна, че има нужда от почивка и от презареждане на батериите, като ще си вземе поне година почивка от футбола.

Веднага обаче започнаха спекулации къде ще бъде следващото работно място на Клоп, а германските медии стигнаха и по-далеч, като обявиха сценарий, който е много възможен. Според Bild, Клоп може да се завърне в ролята на национален селекционер на Германия, а от федерацията са готови да го чакат колкото е необходимо.

В момента на треньорския пост е Юлиан Нагелсман, но след Европейското първенство е възможно той да напусне. В немската федерация вече правят план за Световното първенство през 2026 година 

година в Северна Америка, като именно първо на Клоп ще бъде предложена възможността да води националния отбор на Германия.

Bild уточнява, че от федерацията няма да бързат и се надяват Клоп да се съгласи да поеме отбора от март 2025-а година, когато ще започне подготовката за Световното първенство. Междувременно бившият нападател Сандро Вагнер може да поеме временно "Маншафта" за оставащите мачове след UEFA EURO 2024.

В Германия вярват, че Клоп може да се съгласи, защото той ще има достатъчно време за почивка. Това би било голямо предизвикателство пред него, което от друга страна няма да му отнема толкова време, колкото в клубен отбор.

Клоп: Ливърпул може да спечели всичко

Клоп: Ливърпул може да спечели всичко

Ето подробности