Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп вярва, че настоящия статус на тима като лидер във Висшага лига е добър сигнал, но знае, че ситуацията може бързо да се промени.

Авансът на "мърсисайдци" пред втория в класирането Манчестър Сити е само една точка, а Клоп призна, че продължаването на победната серия е единственият начин тимът да остане начело.

Звезда на Ливърпул ще напусне, ако Салах преподпише

Звезда на Ливърпул ще напусне, ако Салах преподпише

Вижте защо

"Имаме само една точка преднина пред Сити и две пред Арсенал, но дори това не значи нищо", заяви германският треньор на Ливърпул.

"Да стигнем до 60 точки е заявка в настоящия момент от сезона, но може да останем с толкова и не съм сигурен, че ще се класираме за Шампионската лига, така че по-добре да продължим да печелим мачове. Преди две години ситуацията със състава бе доста по-добра. Доколкото помня, можехме да правим доста промени между състезанията. Не мога да правя сравнения, но това ни показа, че можем да се борим за всичко и да спечелим всичко", коментира Юрген Клоп.

"Някой хора няма да са щастливи от този факт и ще кажат, че това не е достатъчно, но за нас сезонът тогава беше успешен и да се надяваме, че можем да направим и настоящия успешен", добави мениджърът на Ливърпул.

Водещият реализатор на тима Мохамед Салах ще поднови тренировки през следващата седмица, а Клоп ще може да разчита на Дарвин Нунес и Доминик Собослай за съботното гостуване на Нотингам Форест след като пропуснаха съответно три и шест мача.

"Не мисля, че Салах е далеч от завръщане. Мисля, че е възможно това да стане през следващата седмица", каза Юрген Клоп, който очаква да може да използва Уатару Ендо след контузията му в глезена и Анди Робъртсън, който беше болен в последните дни.

Ливърпул записа пет поредни победи след втората си загуба в първенството за сезона он Арсенал преди месец.

Клоп разкри любимото си първенство за гледане

Клоп разкри любимото си първенство за гледане

Ето подробности

"Резултатите ни са изключително важни, но не бих казал, че това е реакцията ни поражението от Арсенал. Не съм търсил това като реакция на случилото се. Трудно е да изпълниш целите си само, ако побеждаваш във всичките си срещи - дори Манчестър Сити не направи това. Трябва да можеш да използваш и не толкова добрите неща", завърши Клоп.