Германската футболна федерация (ДФБ) обяви пресконференция за петък на фона на спекулации, че може да направи потвърждение, че Юлиан Нагелсман ще стане треньор на националния отбор.

От централата заявиха, че иска да докладва за дневните срещи на своите комисии, които трябва да се съгласят с евентуално подписване на бившия наставник на Байерн Мюнхен.

Вестник "Билд" и спортното списание "Кикер" съобщиха, че футболните ръководители са постигнали споразумение с Нагелсман да бъде треньор на отбора до домакинството на Евро догодина като наследник на Ханзи Флик.

ДФБ потвърди преговорите и се смята, че комисионните няма да попречат на сделката, въпреки че се твърди, че ще струва на финансово затруднената федерация 400 000 евро на месец.

Нагелсман се срещна с президента Бернд Нойендорф и спортния директор Руди Волер, които изглежда са движещата сила зад назначението.

Ханс-Йоахим Вацке, вицепрезидент на ДФБ и председател на надзорния съвет на Германската футболна лига, също се е съгласил Нагелсман да управлява 10-месечния проект.

Нагелсман вече работи върху щаба си в Бундестима

Нагелсман вече работи върху щаба си в Бундестима

Фаворит за помощник му е Сандро Вагнер