Байерн (Мюнхен) ще приключи календарната 2022 година като лидер в Бундеслигата. Баварците сториха най-очакваното нещо и в събота вечер надвиха с 2:0 последния във временното класиране Шалке 04. Двубоят на "Велтинс Арена" протече под пълната диктовка на гостите, а Юлиан Нагелсман заложи на почти оптимален състав въпреки започващото след няколко дни световно първенство по футбол.

На шампионите им бяха необходими 38 минути, за да поведат в резултата. Джамал Мусиала свърши превъзходна работа и подсигури отлична точка за Серж Гнабри, който нямаше как да не накаже Шоволов.

Възползващият се от повече игрово време заради контузията на Томас Мюлер - Ерик Максим Чупо Мотинг удвои в 52-ата. Мусиала отправи страхотно дълго подаване за камерунец в наказателното поле. Той имаше време и пространство да избере позиция, от която да насочи топката в долния ляв ъгъл за 0:2.

Макар Мусиала да изигра фантастичен двубой, германският национал не успя да изпита радостта от попадението, тъй като ВАР отмени негово такова двадесетина минути преди последния съдийски сигнал.

Илия Груев остана извън групата на Вердер при загуба от РБ Лайпциг

Илия Груев остана извън групата на Вердер при загуба от РБ Лайпциг

Има заболяване