Българският специалист Илия Груев официално стана част от треньорския щаб на един от грандовете в Германия - Вердер (Бремен).

От новия сезон Груев ще бъде помощник на Флориан Кофелд. По този начин българинът ще се събере и със своя син Илия, който е сред най-големите таланти в школата на "бременските музиканти", а преди няколко месеца подписа и своя професионален договор. 

"Първият ни извод от този сезон беше да направим още по-професионален треньорския ни екип за в бъдеще. Искаме да изискаме още повече от играчите в индивидуален план и да работим още по-интензивно по отношение на стандартните ситуации. Илия е оптимално попълнение за нашия екип. Самият той дълги години бе футболист и също така носи много опит като треньор", коментира старши треньорът Кофелд на днешната пресконференция.

"Очаквам с нетърпение новите ми задачи редом до Флориан Кофелд. Той е превъзходен старши треньор, когото от дълго време ценя много. Радвам се много за в бъдеще да бъда в неговия екип и съм сигурен, че заедно можем да постигнем много с Вердер. Клубът ми е много симпатичен от дълго време с начина на работа и съм сигурен, че ще пасна добре към него", заяви българинът при представянето си. 

За последно Груев беше начело на Дуисбург, където прекара три години. През сезон 2016/17 специалистът върна "зебрите" във Втора Бундеслига. 

Той е бил помощник и на Красимир Балъков в Черноморец (Бургас) и Кайзерслаутерн. В края на 2010 влиза в треньорския щаб на Лотар Матеус начело на националния отбор на България. Бил е помощник-треньор и в Хайдук (Сплит).

Синът на Илия Груев подписа първия си професионален договор с Вердер

Синът на Илия Груев подписа първия си професионален договор с Вердер

Халфът е капитан на отбора до 19 години