Бившият капитан на френския национален отбор Патрис Евра внесе яснота около случилото се по време на Световното първенство в ЮАР през 2010 година, когато нападателят Никола Анелка беше изгонен от лагера на "петлите".

"Доменек едва се сдържа за 10 минути, след което каза на Анелка: "Нико, какво ти казах. Престани да се връщаш, за да търсиш топката. Анелка просто си връзваше връзките, без да го погледне. След това му отвърна: "Майната му на отбора. Ако това е проблемът, тогава няма да играя". Доменек дори не го чу, асистентът обаче му каза. Аз се намесих и казах, че все още можем да се класираме и призовах Нико да си обуе бутонките.

Те го изритаха като ла*но. Опитах се да убедя Анелка да се извини, но той не искаше да го направи публично. Доменек ми каза, че всичко ще е наред, ако Нико се извини. Убедих Нико да го направи. Когато казах на Доменек, той се засмя, каза ми, че е твърде късно, защото френският президент е дошъл. Беше политическа история, няма да се лъжем.

Казах на останалите, че ще направим среща, за да изпратим Нико. Болеше ни, коментирахме между нас си. Видяхме Нико на улицата, със сака. Отнесоха се с него като с ла*но. Някой каза да не играем последния мач от груповата фаза. Нямаше как да направим подобно нещо. Да играеш на Световното, е мечта за всеки. Решихме, че няма да тренираме, искахме само да протестираме", каза Евра.

Патрис Евра: Във всеки клуб има поне по двама хомосексуалисти

Патрис Евра: Във всеки клуб има поне по двама хомосексуалисти

"Ако кажеш, че си гей, всичко приключва за теб с футбола"