Селекционерът на националния отбор на Франция Дидие Дешан отправи критики към Германия, Англия и Испания за решението първенствата в тези страни да бъде подновено, въпреки все още върлуващата пандемия.

Целият европейски футболен свят вече се радва на рестарта на Бунеслигата, която бе и първото голямо първенство подновило мачовете си. Очаква се на 17 юни да стартира Висшата лига, а на 12 юни да се завърне и Ла Лига.

"Не искам да съдя, осъждам или обвинявам. Ограничителните условия не са еднакви за всички. Гледах Бундеслигата след възобновяването на мачовете. Виждам футболистите да играят с всички елементи, специфични за футбола - взаимен контакт и единоборства, а след това виждам резерви с маски на два метра един от друг. Честно, не го разбирам. Те са на едно и също място, може да влязат в игра по всяко време. Там по-голям ли е рискът? Голяма непоследователност. Не ми харесва", заяви Дешан.

Той изрази мнение, че подновяването на първенствата е свързвано с финансови аргументи.

"Във футбола, възобновяването на някои първенства очевидно се базира най-вече на икономически проблем. Погледнете решенията, взети в Испания и Англия. Тези две големи футболни страни планират рестартирането на Ла Лига и Висшата лига, но решиха да не възобновяват дамските първенства, в които има по-малко приходи. Това казва всичко", каза още специалиста пред "Паризиен".

Рестарт на Лига 1?

Рестарт на Лига 1?

Това са поискали шестима френски сенатори