Войната между Дидие Дешан и Карим Бензема избухна с нова сила три месеца, след като отмина поредната драма между тях, свързана с контузията на звездата на Реал и отказа на Дешан да го върне в състава за финала на Мондиал 2022.

Селекционерът на "петлите" говори по темата в две интервюта, които се появиха на сергиите за вестници днес, но още вчера Le Parisien и Le Figaro пуснаха част от тях в онлайн изданията си. Треньорът говори в тях за бъдещето на Франция, но не пропусна и темата за Бензема.

"Когато Карим беше контузен, нашият лекар го придружи до клиниката Аспетар за ядрено-магнитен резонанс. После той препрати резултатите на някой след него в Мадрид, който също му даде мнение. Когато се върна в хотела, беше вече след полунощ. Отидох при Карим в стаята му с нашия лекар, който беше дошъл да ми даде доклад по рано.

Знаех, че Карим е наранен, защото първенството значеше много за него. Но завръщането му не можеше да стане преди 10 декември. Стояхме около 20 минути, говорихме. Той ми каза: "Мъртъв съм!". Опитах се да го успокоя, посъветвах го да не бърза. Когато се събудих, научих, че го няма. Това бе неговото решение, разбирам го и го уважавам", казва Дешан пред Le Parisien.

Треньорът призна, че двамата са говорили още веднъж. Това е станало, след като Карим обяви официално, че спира с националния отбор. "Със сигурност този път са били на едно мнение", констатира "Екип".

Дидие Дешан също защити Зинедин Зидан

Дидие Дешан също защити Зинедин Зидан

Зизу бе спряган за евентуален нов наставник на "петлите"