Според Ферари във Формула 1 носенето на маски в гаражите по време на състезанията ще е най-голямото предизвикателство на новите протоколи, които са задължителни в битката с коронавируса. Такова е мнението на спортния директор на Скудерия Лорън Маки, след като миналия вторник италианците отиграха новите медицински правила по време на частен тест на пистата "Муджело".

"Според мен най-голямото предизвикателство за отбора ще са маските, особено за момчетата, които работят в гаража. Те ще трябва да носят маски през цялото време. Ние започнахме да свикваме с тях, но е едно да ги носиш в офис и съвсем друго на пистата, където температурите достигат 40 градуса и отделно колата излъчва много топлина в гаража", сподели Лорън.

"Ние (Ферари) вече сме въвели дихателни упражнения за механиците и така ще структурираме работата на пистата, че всички ще имат редовни почивки. Отделно ще се постараем да изолираме възможно най-много отделните екипи в гаража. Това обаче няма да ни попречи да направим късна смяна на двигател или голям ремонт при нужда. В такава ситуация ще имаме повече хора, работещи по едната кола", завърши Маки.

Сезон 2020 във Формула 1 стартира на 5 юли с "Гран При" на Австрия на пистата "Ред Бул Ринг".

Формула 1 наложи драконови мерки заради коронавируса

Формула 1 наложи драконови мерки заради коронавируса

Целта на мерките е да се ограничи разпространението на болестта