В Мерцедес до последно са се колебаели дали да повикат Люис Хамилтън за втора смяна на гуми или да го оставят на пистата до края на Гран при на Япония във Формула 1.

Хамилтън бе готов да кара до финала, след като даваше идентично време с това на Ботас, макар и съотборникът му да бе с по-нови и по-меки гуми. В крайна сметка обаче от отбора го извикаха за нова смяна.

"В това състезание трябваше да взимаме доста трудни решения. В края вторият пит на Люис бе 50 на 50. Имаше вариант да го оставим на пистата и в края на сменим позициите, за да се защитим от Себастиан. Това обаче носеше известен риск, така че преценихме, че е по-добре за мине за нова смяна.

Ботас: Знаех, че днес е възможно да се боря за победата

Ботас: Знаех, че днес е възможно да се боря за победата

"Никога не трябва да се предаваш"

Истината е, че Валтери се справи страхотно на старта и това бе решаващо. Люис остана трети и нашата цел бе да защитим лидера. Ние не променяме стратегиите на пилотите си, за да се борят един срещу друг", каза директорът на тима Тото Волф.

Хамилтън не бе никак щастлив и обяви, че е очаквал да остане на трасето, тъй като е успявал да запази гумите си и е давал достатъчно добри времена.

Верстапен атакува Льоклер

Верстапен атакува Льоклер

"Шофира безотговорно!"