Германският пилот Мик Шумахер смята, че заслужава място във Формула 1 и ще се опита да използва раздялата си с тима на Хаас за мотивация за завръщане максимално бързо в елита на моторните спортове.

23-годишният Мик, който е син на седемкратния световен шампион Михаел Шумахер, ще бъде освободен от Хаас след неделното Гран при на Абу Даби след два сезона във Формула 1. Неговото място ще бъде заето от друг германец - Нико Хюлкенберг, а тъй като за следващия сезон всички титулярни места в отборите вече са заети, за Шумахер най-добрата опция се очертава да бъде тест пилот на Мерцедес.

"Пътят е неравен на места, но мисля, че се развивам постоянно. Научих много през последните две години и знам едно нещо: аз заслужавам място във Формула 1. Това е страница, която е всичко друго, но не и затворена за мен. Трудностите те правят по-силен. Ще се трудя упорито, за да мога един ден отново да застана на стартовата решетка", каза Мик Шумахер.

"В неделя ми предстои последното състезание за отбора на Хаас. Няма да крия, че съм страшно разочарован от факта, че договорът ми не бе подновен. Въпреки това искам да благодаря на Хаас, на Скудерия Ферари и на Академията на Ферари за възможностите, които ми дадоха. Години заедно ми помогнаха да се развия както като спортист, така и като човек. И особено когато беше трудно, аз осъзнах колко много обичам този спорт", заяви още младият германски пилот.

Бившият шеф на Формула 1 се заяде с Шумахер

Бившият шеф на Формула 1 се заяде с Шумахер

Може би трябва да забрави за това и да се концентрира върху други автомобилни спортове, коментира Бърни Екълстоун