Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън отхвърли спекулациите, че е заразен с коронавирус, след като по-рано през месеца е бил в контакт с двама души, които наскоро дадоха положителни тестове за COVID-19.

"Искам да съобщя, че съм добре. Имаше много спекулации за здравословното ми състояние, след като бях на събитие, на което присъстваха и двама души, които по-късно дадоха положителни тестове за коронавирус. Нямам никакви симптоми, а вече минаха 17 дни от срещата със Софи и Идрис".

"Говорих с моя лекар и с друг специалист, за да се консултирам дали е необходимо да си направя проба. Истината е, че на разположение са ограничено количество тестове, а има хора, за които е по-нужно да си направят, особено след като аз не проявявам никакви симптоми на заболяване", коментира той.

"В последната седмица се бях самоизолирал. Избягвах контакти с други хора. Най-важното, което можем да направим сега е да останем с позитивно настроение, да пазим дистанция и самоконтрол, ако е необходимо, и често да си мием ръцете със сапун за не по-малко от 20 секунди".

Във Формула 1 излизат с план срещу вируса-убиец

Във Формула 1 излизат с план срещу вируса-убиец

Ще бъдат закупени над 20 000 вентилатора