Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън разкритикува остро съветника на Ред Бул доктор Хелмут Марко за расистките му забележки към Серхио Перес, както и австрийския тим за липсата на реакция след неговото изказване.

Наскоро доктор Марко обясни колебанията във формата на Перес този сезон с това, че той е "южноафриканец" и заради това му липсва концентрацията, присъща на двамата световни шампиони на тима Себастиан Фетел и Макс Верстапен.

В крайна сметка след много остри реакции в социалните мрежи доктор Марко беше принуден да се извини официално, което той направи неособено убедително, а в Сингапур се извини и лично на Перес на специална среща между двамата. Мексиканецът коментира, че приема извинението, но през цялото време Ред Бул така и не реагира официално на изказването на Хелмут Марко.

Ето какво заяви Хамилтън по темата:

"В ситуации като тази хората обикновено биват премествани, уволнявани или поне тимът трябва да реагира с обяснението, че не подкрепя такива неща. Интересно е, че те досега не са направили нищо от това, но това не е моят отбор, а ние не действаме по този начин.", завърши седемкратният световен шампион.

Хамилтън преподписа с Мерцедес за още два сезона

Хамилтън преподписа с Мерцедес за още два сезона