Чудили ли сте се коя е перфектната екскурзия за всеки мъж? Вероятно почивка на Мавриций и Малдивите много ще допадне на всеки, независимо от пола, но все пак нека погледнем обективните причини. Една такава екскурзия означава поне 10 дни на плажа, което за някои представители на мъжкия пол може да бъде по-скоро скучно. Ще се прежалят, може би, но кой знае...

Продължаваме нататък - Виетнам, Тайланд, Куба, Лисабон, Португалия. Все екзотични дестинации, които безспорно могат да предложат много красиви гледки и със сигурност има потенциал да станат любими на всеки, който ги посети. Но ако говорим за най-великата екскурзия за (почти) всеки мъж, то тя трябва да включва поне две от три неща - скорост, футбол и спокойствие. И това не е невъзможно.

Под 2000 лв. на човек излиза екскурзия с включен вход за най-легендарното автомобилно състезание в света - Формула 1 през септември. Пакетът е на Posoka.com и включва освен посещение на Формула 1, и още 5 нощувки със закуски, самолетни билети с включен ръчен и чекиран багаж до 23 кг и трансфери. А най-хубавата част е, че през септември автомобилното съревнование ще се проведе на италианската писта Аутодромо Национале ди Монца. Това е сред най-известните писти за Формула 1 в света, тя е домакин на състезанието за Голямата награда на Италия от 1950 година. Това е и сред най-сложните писти в календара - с дълги прави и бавни шикани. Намира се в градчето Монца, което е само на около 20 минути от Милано - световната столица на шопинга. Така се постига и перфектен баланс, който гарантира мечтаната почивка - докато феновете на автомобилните състезания се наслаждават на съревнованията на пистата, представителките на нежния пол могат да се забавляват с любимото си занимание - пазаруване, и то не къде да е, а в Милано. В града се помещават някои от най-големите бутикови магазини на световни марки като Gucci, Versace, Dolce & Gabbana и още десетки други. В самия център на Милано, до катедралата Дуомо, е окритият търговски център Галерия Виторио Мануеле. Той е поместен в дворец от XIX в. със стъклен покрив и впечатляващи мозайки и в него се намират бутикови магазини от най-висок клас.

В комбинация с традиционните за Италия паста, вино и красива природа, екскурзията на Posoka.com обещава перфектно изживяване за всеки пол и за всеки вкус. Сред задължителните места, които да посетите в Милано, е и замъкът Sforzesco, който е бил резиденция на Франческо Сфорца, херцог на Милано. След обединението на Италия се използва за военни цели. Днес е музей на изкуството, като в колекцията му се откроява последната скулптура на Микеланджело.

Заслужава си да се разходите и из парка "Семпионе", да разгледате "Арката на мира" и да стигнете до квартала "Навили", който наподобява отчасти на Венеция.