Ферари отвърна на удара от Ред Бул, след като настоящите шампиони обвиниха италианския тим в нарушение на правила от година насам с използването на непозволена система в предното окачване. Хелмут Марко, разочарован от постоянните технически проблеми около Ред Бул, заяви: "Ферари използваха нещо подобно от година".

ФИА нареди на Ред Бул да премахнат новоразработения контрол за регулиране на височината в Гран при на Канада през юни. Ферари отговориха на изявленията на Марко:

"Обвинението е напълно невярно". В действителност, в оригиналната статия, в която се цитира Марко за предполагаемата система на Ферари, журналистът Майкъл Шмит се съмнява Ред Бул да знаят какво има под кожата на червеното F2012: "Интересно как външен човек би могъл да види нещо подобно. Компонентите на шасито отпред са добре скрити в карбонова тръба и до тях може да се стигне само през горен сервизен отвор. Tрудно ми е да си представя как Ферари са позволили на външен човек да погледне секретните им разработки", допълва Шмит.