От УЕФА представиха логото на следващото европейско първенство, което ще се проведе след по-малко от три години в Германия. Евро 2024 ще се продължи от 14 юни до 14 юли, като общо 10 германски града ще домакинстват на събитието.

Това ще бъде вторият случай, в който Германия ще приеме европейски футболни финали след 1988 година.

Логото на надпреварата представя очертанията на арената на финалния сблъсък "Олимпиящадион", оцветена в шестте цвята, които са в основата на флаговете на страните членки на УЕФА. Иначе "секторите" са 24 - по един за всеки участник в континенталната надпревара. В средата пък е разположен трофеят "Анри Делоне".

"Логото представя идеята за първенство, което е открито за всички и поощрява разнообразието. Футболът е област, в която всеки трябва да се чувства като у дома си, а създаването на емблемата на Евро 2024 е първата стъпка към изграждането на този дом в Германия. Всички символи на първенството са подчинени на многообразието от фенове", обявиха от УЕФА при представянето.

Домакините Берлин, Кьолн, Дортмунд, Дюселдорф, Франкфурт, Гелзенкирхен, Хамбург, Лайпциг, Мюнхен и Щутгарт също бяха представени с известна местна забележителност.

Германия приема Евро 2024

УЕФА се произнесе: Германия приема Евро 2024!

Турция продължава да чака своето първо домакинство след четири опита