Тази нощ се изиграха първите срещи от втория кръг на провеждащата се в САЩ, Копа Америка. Домакините се реваншираха за загубата си в първия двубой от Колумбия и разгромиха Коста Рика с 4:0.

Още на полувремето янките водеха с 3:0. Клинт Демпси откри от дузпа в 9-тата минута и внесе спокойствие във своя отбор. Джермейн Джоунс увеличи на 2-0 в 37-та минута, а Боби Шоу Ууд вкара за 3-0 в 42-та минута. В края на мача Греъм Зуси оформи крайното 4-0.

Снимка 238115

Източник: GettyImages

Във втората среща Колумбия победи Парагвай с 2:1 и стана първият отбор осигурил си място на осминафиналите.

Колумбийците вкараха два гола през първия половин час игра чрез Карлос Бака и Хамес Родригес. Виктор Аяла намали в 71-тата. Парагваецът Оскар Ромеро беше изгонен в 81-та минута.

След тези срещи Колумбия има 6 точки и голова разлика 4:1, на второ място за САЩ с 3 точки и 4:2. На трето място е Парагвай с 1 точка и 1:2 и на последни са Коста Рика с 1 точка и 0:4.

В събота са последните срещи от група А: Колумбия - Коста Рика и САЩ - Парагвай. Колумбийците са почти сигурни победители, но в Копа Америка първи критерий за определяне на победителя след точки е головата разлика. САЩ ще играят за равен с Парагвай. Четвъртфиналистът от Мондиал 2014 Коста Рика практически няма шанс да продължи.

Снимка 238116

Източник: GettyImages