На 2 декември в Цюрих ще се реши официално чия кандидатура за световното през 2018 година ще бъде одобрена. В оспорвана битка са три кандидатури - съвместните на Испания и Португалия, на Холандия и Белгия и тази на Русия.

Зад евентуалното двойно домакинство на Белгия и Холандия стои френският национал Жан Пиер Папен, който в 54 мача за "петлите" е отбелязал 30 гола. Жи-Пе-Пе обяснява своята защита зад този проект по следния начин:

"Имам специално чувство към Белгия, защото футболната ми кариера бе лансирана тъкмо в тази страна в отбора на Брюж. През сезона 1985/1986 за 37 мача вкарах 25 гола. И това бе трамплин отново към Франция и отбора на Марсилия. От друга страна няма да забравя емоциите на моите сънародници, които станаха за втори път европейски шампиони през 2000 година, когато спечелиха финала в Ротердам срещу Италия.

А и двете страни бяха домакини на европейското първенство преди 10 години. Това всъщност бе първият опит във футбола един шампионат да се състои в две страни. И всичко мина много успешно. Да не говорим, че и белгийци и холандци умеят да се забавляват и едно домакинство на световното през 2018 ще бъде поредният голям футболен празник", не спира хвалебствията Папен.

Един от тези, които спечели европейското през 2000-ата с Франция - Кристиан Карембьо, който сега е по-известен като съпруг на дългокраката словачка Адриана Скленарикова - Карембьо, също като Папен защитава кандидатурата на двете страни.