Летният приятелски турнир International Champions Cup е поредното събитие от спортния календар, което бе отменено заради пандемията от коронавирус.

Вече стана традиция всяко лято някои от най-големите отбори в света да мерят сили помежду си в приятелски мачове. Тази година обаче това няма да се случи.

"Скъпи фенове, ние страдаме за всички заразени от ужасната болест Covid-19. Нашите мисли са с всички, които пострадат в този труден момент. Здравето и сигурността на играчите, служителите, феновете и на всички други свързани с нашите мачове е винаги на първо място".

"Липсата на яснота относно това кога социалната дистанция и домашните ограничения ще бъдат отменени, както и несигурността около световния футболен календар, с възможността някои първенства и турнири на УЕФА в Европа да продължат да се играят през август, означава, че организирането на International Champions Cup за мъже през това лято е невъзможно. Надяваме се да можем да доведем най-добрите отбори в света в САЩ и Азия през 2021 година", обявиха организаторите на турнира.

Отложиха за неопределено време финалите в Шампионска лига и Лига Европа

Отложиха за неопределено време финалите в Шампионска лига и Лига Европа

Срещите в турнира ще се подновят едва след разрешението на здравните власти