Футболистите от националния отбор на Танзания, които играят в клубовете Йънг Африканс и Симба, ще напуснат лагера на тима в Азербайджан веднага след мача с България от турнира на ФИФА, съобщи БТА.

Мачът между България и Танзания е в петък от 15:00 часа. Вторите мачове са на 25-и (понеделник), а от 18:00 часа българско време със срещата Азербайджан - България се закрива и пилотното издание на турнира FIFA Series.

тава въпрос за общо девет футболисти от тези два състава, които ще бъдат освободени, за да се подготвят по-добре за четвъртфиналите в Африканската Шампионска лига. От отбора на Симба това са Аиши Манула, Мохамед Хюсеин, Кенеди Джума и Кибу Денис. Играчи на Йънг Африканс са Абутуалеб Мшери, Букари Муамнието, Ибрахим Бака, Мудатир Яхия и Клемънт Мзизе.

"След като мине мачът с България, всички играчи от Симба и Йънг Африканс ще си заминат, за да се подготвят с клубовете си за важните мачове на континента", заяви пресаташето на Танзания Клифърд Ндимбо.

Също така той добави, че тези дни трябва да пристигне обещаващият млад нападател Келвин Джон, който играе за втория отбор на белгийския Генк. 20-годишният нападател е привлякъл вниманието на селекционера Хемед Сюлейман-Мороко с 4 гола в 24 мача в белгийската втора лига. Иначе момчето беше в предварителния списък за Купата на Африка, но в крайна сметка не заслужи доверието на тогавашния треньор Адел Амруш.

Така групата на Танзания за мача срещу Монголия ще бъде съставане от 15 футболисти , като в нея ще има само един вратар.

"Смешно е да се говори, че Танзания е слаб отбор... дано не ни изненадат"

"Смешно е да се говори, че Танзания е слаб отбор... дано не ни изненадат"

Това заяви футболният мениджър Николай Жейнов