Националният отбор на Норвегия победи този на Словения в двубой от Лига "С", Група 3 на турнира Лига на нациите, част от която е и представителният тим на България.

Скандинавците се наложиха с минималното 1:0, след попадение на Селняес, който бе точен в петата минута от продължението... на първата част.

То бе наложено от тежката травма на Крайнц, получена след едва няколко минути игра. Извършената принудителна смяна повлия на представянето на гостуващия състав, който намали чувствително оборотите, особено през втори 45 минути и единствено изчакваше удобна възможност на контраатака.

Снимка 377571

Източник: LAP.bg

Такава не се отдаде на Словения, като отборът със сигурност не си е представял, че ще бъде с три загуби в пасива си, след също толкова изиграни срещи в тази група.

Норвежците се изравниха с България в таблицата с временното класиране, като са най-сериозната заплаха за "лъвовете", които се изправят срещу Кипър в другия мач от групата.

Звездите на Норвегия защитиха реномето си на солидни домакини, докато словенците доказаха, че по-голяма част от затрудненията за тях идват именно при гостуванията на състава.

Чехия с първа победа в Лигата на нациите

Чехия с първа победа в Лигата на нациите

Второ поражение за Словакия

Ето и единайсеторките, на които заложиха двамата селекционери в началото на срещата:

НОРВЕГИЯ: Ярстейн, Алесами, Ховланд, Ростед, Кинг, Йохансен, Елионуси, Т.Елионуси, Елабделауи, Селняес, Хенриксен

СЛОВЕНИЯ: Белек, Скубич, Крайнч, Крин, Шпорар, Зайц, Безяк, Йокич, Чърнигой, Мевля, Щулац

Съдия: Даниел Зиберт

Стадион: "Улевол"