Футболната легенда Христо Стоичков уважи партито на рекордьора по голове в българското първенство Мартин Камбуров.

"За мен е чест, че Мартин ми се обади, променихме малко дните - имаха мачове, но решихме да бъде на този ден. За мен е гордост, че Мартин е играл под мое ръководство, пловдивчанин. Той показа какъв професионалист е, познавам го от дете, горд съм.

За мен е важно да бъда тук, на 40 години показва, че когато можеш, можеш. Професионализъм, това е. Аз играх до 37, можех още, но казах "стига толкова". Това е хубав ден - да бъда с Мартин, със стари приятели, мернах Зума, той ми даде път в националния отбор през 1986 година, беше помощник на Христо Младенов, лека му пръст, дебютирахме трима Христовци и бихме Белгия.

Александър Тунчев за Мартин Камбуров: Той е човек, който работи и не се скатава

Александър Тунчев за Мартин Камбуров: Той е човек, който работи и не се скатава

Дава максимума от себе си във всеки мач, независимо от резултата, споделя специалистът

Професионализмът е на първо място, всеки ден трябва да даваш пример на по-младите. Предполагам, че Мартин ще доиграе сезона, а после той си решава.

Пловдив си е Пловдив, не само за футбола говорим - Марица, Локомотив, Ботев, Спартак. Горд съм, че съм кършиякалия, излязъл съм оттук, щастлив съм. След името ти пише откъде си.

От самите футболисти зависи кога ще подобрят рекорда на Мартин, ние не можахме да подобрим рекорда на Петър Жеков, намери се едно момче, подобри го. Това не е само във футбола", каза Стоичков.

Мартин Камбуров: Всички голове са ми еднакво ценни

Мартин Камбуров: Всички голове са ми еднакво ценни

Не съм целил да вкарвам само на Левски, споделя той