Бившият нападател на Ливърпул и Челси Фернандо Торес заяви, че прекратява кариерата си, знаейки, че е "спечелил уважението на световния футбол" по време на забележителния си професионален път.

"Спечелих много трофеи и уважението на световния футбол, което е най-важното за мен, и сега ми остава още един мач. Така че, ще се му се насладя от първата до последната минута и се надявам, че ще спечелим три точки, които са много важни за нас. Надявам се и да отбележа последния си гол в кариерата пред феновете на Саган Тосу. Това ще бъде един наистина специален мач за мен, но той няма да промени по никакъв начин начина, по който се чувствам относно кариерата ми. Тя бе фантастична - далеч по-добра от това, което очаквах като дете. Наистина съм благодарен за това, което направих, и на феновете ми по света", добави той.

"Винаги съм искал да прекратя кариерата си, играейки футбол. Очаквам с нетърпение да изляза на терена на 23 август, да бъда редом до съотборниците си, да тичам с тях, да се боря и да се опитам да спечеля мача, защото това ще ми липсва най-много - да се състезавам. Наистина очаквам с нетърпение двубоя с Висел Кобе и след последния съдийски сигнал, всичко ще приключи. Каквото и да се случи в този ден, моята футболна кариера бе фантастична. Много съм горд с нея. Щастлив съм, че приключвам кариерата си тук в Япония, където играх една интензивна година, която ме научи на много", завърши Торес.

Фернандо Торес слага край на кариерата си

Любимото хлапе на Испания приключва с футбола

35-годишният футболист обяви новината в социалните мрежи