Президентът на Световната федерация по футбол (ФИФА) Джани Инфантино отново защити идеята си на Световното първенство да участват 40 отбора, въпреки наличието на критиките към Европейско с 24 отбора.

В интервю за вестник Билд, публикувано днес, той смята за удачна подобна промяна. Феновете биха приели още нови отбори, защото това ще увеличи интереса и от още части на света.

"Световното първенство е повече от състезание. Това е социално събитие, което трябва да бъде подкрепено от повече страни, заяви Инфантино.  Темата ще бъде разглеждана през октомври на заседание във ФИФА, като предложението на новия президент на централата е отборите да се увеличат от 32 на 40. Голямата опозиция идва от богаташите от големите европейски лиги, които събират най-големите звезди в света. Удължено като времетраене Световно първенство ще увеличи времето както за подготовка, така и ще наложи още седмици за почивка на национални състезатели, а по същото време клубовете водят подготовка.

"Разбира се, преди да бъде взето такова решение, ще проведем разговори с всички страни, които са замесени- играчи, клубове, лиги, асоциации и нашите партньори. Ще искаме мнението на всички, се казва в интервюто на Инфантино.