Легендата на българския футбол Христо Стоичков и Валери Божинов проведоха приятелски разговор в подкаста "Код спорт". След първоначалните поздрави на италиански двамата минаха по същество. Бившият играч на Лече, Фиорентина, Ювентус и Манчестър Сити не пропусна за пореден път да изкаже своето възхищение към най-успелия български футболист.

"Добре съм, господин Стоичков. Жив и здрав съм. Искам да ти кажа, че ти си най-големият. Ако не го знаеш, сега ти го казвам. Не случайно винаго, когато ти звъня и ти пиша ти казвам, че си големец с главно "Г".

Божинов разкри пред Камата и как върви обучението му за треньор.

"Тепърва се уча. Ти го знаеш по-добре от мен, че за да си треньор трябва да придобиеш лиценз.  Сега изкавам курса за "А" лиценз. Не бързам, защото не искам да повтарям грешки, които съм допускал в миналото. Виждам, че когато един човек желае нещо, а ти си живия пример, с много малко приказки, но с правилните изказвания, постигаш нещата.Ти показваш, че всички са на колене пред теб."

Легендарният №8 даде съвет на бившия си възпитаник в национален отбор, относно треньорсата професия.

"Аз запомних нещо много важно от моите треньори. От Димитър Пенев и ней-вече от Йохан Кройф, когато се упътих към тази професия. Никога не казвай "аз" на своите футболисти. Ти си бил с мен и знаеш, че тази дума не я използвах. Когато започнеш в тази професия, дай Боже всичко да започне както ти го желаеш, никога не казвай на твоите футболисти "аз играх в Лече, във Фиорентина, в Ювентус, в Манчестър Сити, ти тази дума "аз" трябва да я забравиш".

Стоичков: Лично ще вкарам първия багер на "Армията", Ганчев е човек с голямо сърце

Стоичков: Лично ще вкарам първия багер на "Армията", Ганчев е човек с голямо сърце

"Много хора се възползват от него"