Защитникът на националния отбор на Португалия по футбол Жоао Кансело ще опита да компенсира пропуснатата възможност, тъй като не участва на последното Европейско първенство заради положителен тест за коронавирус - нещо, което той каза, че все още го дразни.

"Беше несправедливо, защото имах страхотен сезон. Чувствах, че трябваше да бъда там, но животът не пожела това да се случи", заяви Кансело на пресконференция преди първия мач на португалците на Евро 2024.

"Може би трябваше да изчакам този момент, за да бъде правилният, за да се заявя", добави футболистът, който прекара миналия сезон под наем в Барселона от Манчестър Сити.

"В колкото и клубове да играя, националният отбор е връхната точка в моята кариера, защото в него представям семейството си и приятелите си, които играеха с мен на улицата", добави бранителят.

Кансело, който спечели първият от своите 54 мача за националния тим през 2016 година, се очаква да участва в двубоя във вторник, когато португалците открият кампанията си в група F в Лайпциг срещу Чехия.

"Искаме да започнем добре и чувствам, че имаме отбора, който да го направи. Има много позитивизъм. На прав път сме, но резултатите ще покажат", каза още Жоао Кансело, който похвали приноса на старши треньора Роберто Мартинес, който пое поста след последното Световно първенство в Катар.

"Той е треньор, който от първия ден ме накара да се чувствам спокоен както на спортно, така и на лично ниво. Близък е с играчите, има добри идеи, харесва атакуващ, офанзивен и атрактивен футбол и аз се идентифицирам с това, защото мисля по същия начин", обясни Кансело.

Португалия срази Ирландия с 3:0, Кристиано Роналдо наниза два гола

Португалия срази Ирландия с 3:0, Кристиано Роналдо наниза два гола

Жоао Фелик изведе "мореплавателите" напред в 18-ата минута

"Надяваме се да му донесем радост. Той направи разлика откакто пристигна и се адаптира много бързо", допълни защитникът.

На клубно ниво обаче времената са несигурни за 30-годишния футболист. През уикенда испански спортни вестници предположиха, че той може да се върне в Сити, ако Барселона не може да финализира постоянен трансфер.

"От първия ден тук забравих всичко това. Аз съм на 100% концентриран върху националния отбор, 100% концентриран върху това да помогна на Португалия", увери Жоао Кансело.