Станаха известни всички отбори, които ще участват в плейофите на квалификационния турнир за определяне на последните трима финалисти на Европейското първенство по футбол през 2024 година.

Груповата фаза на квалификациите приключи снощи, в резултат на това станаха известни 20 отбора, които се класираха директно за Европейското първенство, като националният отбор на Германия, като домакин на турнира, автоматично се класира за него.

В поток "А" на плейофния турнир през март ще играят националните отбори на Полша, Уелс, Естония, както и отборът, който ще бъде определен от резултатите от жребия, който ще се проведе на 23 ноември.

Този отбор ще бъде между Финландия, Исландия или Украйна. Един от тези отбори ще отиде в поток "А", другите два ще играят на ниво "Б" с отбори от Израел и Босна и Херцеговина.

Плейофните двойки се определят на база на класирането на отборите в Лигата на нациите. Националният отбор на Полша ще играе срещу естонците в плейофите, съперникът на Уелс ще бъде определен чрез жребий.

Ако отборът на Исландия стигне до поток "А", тогава отборът на Израел ще играе с Украйна, а Босна и Херцеговина ще играе с финландците.

Ако Финландия стигне до плейофите за ниво А, украинците ще играят с босненците, а израелците с исландците. Ако отборът на Украйна бъде определен в плейофите за ниво А, израелците ще играят с отбора на Исландия, а босненците ще играят с отбора на Финландия.

В поток "C" отборът на Грузия ще играе с Люксембург, Гърция ще играе с отбора на Казахстан.

Полуфиналните срещи ще се проведат на 21 март 2024 г., а финалите на 26 март.

Европейското първенство ще се проведе в Германия от 14 юни до 14 юли 2024 година. Жребият за групите ще бъде теглен на 2 декември, като УЕФА вече определи урните. Любопитно е, че европейският шампион Италия е в последната четвърта урна на жребия.

Урните за жребия:

Първа: Германия, Португалия, Франция, Испания, Белгия, Англия

Втора Унгария, Турция, Дания, Албания, Румъния, Австрия

Трета: Нидерландия, Шотландия, Словения, Словакия, Чехия, Хърватия

Четвърта: Италия, Сърбия, Швейцария, победители от плейофи А, В и С.

Гърция - Франция 2:2 в мач от квалификациите за Евро 2024

Франция и Гърция не се победиха в голов спектакъл

Вижте подробности