В късната неделя вечер ще стане ясно както кой измежду Испания и Англия ще спечели титлата на Евро 2024, така и кои футболисти ще получат наградите в турнира, в това число за най-добър играч.

УЕФА вече разкри кои хора ще определят носителите на призовите, както и критерия, на база който те ще направят избора си. Отличените играчи ще бъдат избрани от специално подбран екип технически наблюдатели, общо 12.

Това е практиката в еврофиналите от Евро 1996 насам. Въпросните специалисти имаха не леката задача да избират Играч на мача за всеки един от двубоите на турнира в Германия.

Дванайсетте технически наблюдатели ще посочат носителите на четири приза: Играч на турнира, Млад играч на турнира, Отбор на турнира и Гол на турнира.

На тях ще помага и експертен екип от аналитици в Нион, с достъп до видеа и данни за всяка среща. При избора на Играч на турнира отговорниците ще обърнат внимание на индивидуалните прояви и влиянието на отделните играчи върху съставите им, както и дали са показали позитивно отношение и респект към опонентите си, информират от УЕФА.

"Италианският" Ямал нямаше да участва на Евро 2024

"Италианският" Ямал нямаше да участва на Евро 2024

Това подчертава бившият наставник на волейболната Италия, Мауро Беруто