Старши треньорът на националния отбор на Албания Силвиньо заяви, че върху тима няма излишно напрежение преди участието на започващото след по-малко от три седмици европейско първенство по футбол.

Албания е в така наречената "група на смъртта" заедно с настоящия европейски шампион Италия, бронзовия медалист от последното световно първенство Хърватия, както и изключително силния състав на Испания. За да достигнат до Евро 2024, албанците спечелиха квалификационна група заедно с тимовете на Чехия и Полша, които също се класираха за турнира.

"Дали сме под напрежение? Не, не сме. Във футбола всеки мач, в който участваш, е чудо. И всичко може да се случи. Нашата задача е да излезем на терена, за да играем и да надграждаме във всеки мач", заяви Силвиньо.

"Наясно сме със силата на нашите опоненти. Всеки от тях има за цел не просто да премине групата, а да спечели европейското първенство. Ние обаче сме там, за да покажем сърце и боен дух. Че можем да вярваме един на друг. Затова отиваме на това европейско първенство", добави бразилецът.

Европейското първенство в Германия може да се окаже последното за Силвиньо начело на националния тим на Албания, тъй като неговият договор изтича в края на европейското първенство и засега не е подновен. Специалистът сам отказа да коментира ситуацията.

Албания започва участието си на Евро 2024 на 15 юни срещу Италия, след което са мачовете с Хърватия и Испания.

Руди Фьолер: Убеден съм, че Германия е сред фаворитите на Евро 2024

Руди Фьолер: Убеден съм, че Германия е сред фаворитите на Евро 2024

"Последните два мача през март бяха ключов момент от нашето развитие"