Легендата на Германия Руди Фьолер смята, че Бундестима е фаворит за спечелването на Европейското първенство, което ще се проведе в страната през лятото.

Според него, Германия може да се счита за фаворит на Евро 2024 на база победите в контролите срещу Франция и Нидерландия по-рано през годината.

Германците започнаха първи от два лагера преди еврофиналите и според Фьолер националите на страната показват видимо израстване.

"Последните два мача през март бяха ключов момент от нашето развитие. Тези две победи ни дават повече оптимизъм. Огромен оптимизъм. Не искаме да се изхвърляме, но това е вярно", заяви Фьолер пресконференция в началото на първия от двата подготвителни лагера на "Маншафта", с който тимът да се подготви за Евро 2024.

"Тези два международни мача показаха, че имаме намерение да останем в турнира до самия край. Все пак сме домакини и ще бъдем оптимисти, че можем да стигнем възможно най-напред. Най-добрият изход ще бъде участие на финала в Берлин", каза още Фьолер, който е спортен директор в националния отбор на Германия.

Пълната програма на Евро 2024

Пълната програма на Евро 2024

Ето цялата програма