Северна Македония постигна равенство - 1:1, срещу отбора на Англия в последния кръг от квалификациите за Евро 2024. Резултатът обаче бе проформа, защото и двата отбора нямаше как да помръднат от местата си в Група "C". По този начин северномакедонците взеха частичен реванш за загубата със 7:0 на стадион "Олд Трафорд" преди малко повече от месец.

Футболистът на домакините Енис Барди едва не се превърна в антигерой за своя тим, когато в 41-та минута пропусна удара си от дузпа, но при добавката се поправи и преодоля Джордан Пикфорд.

Ситуацията обаче предизвика полемики, особено в английското медийно пространство, защото Рико Люис извърши нарушението за наказателния удар след удар с ръка през лицето на съперник, докато избива една висока топка. Малко по-рано подобна ситуация срещу Хари Магуайър бе подмината от словашкия рефер, така че основанията за протести от гостуващия тим имаше.

Украйна - Италия 0:0 в решителен мач от квалификациите за Евро 2024

Европейският шампион Италия се добра и до Евро 2024, Украйна не получи чиста дузпа в края

Вижте подробности

След почивката Джак Грийлиш видя как негов гол бе отменен след намеса на ВАР заради засада, но Яни Атанасов си вкара автогол в средата на полувремето, за да върне паритета в срещата.

"Трите лъва" опитаха всичко, за да си тръгнат с трите точки към Англия, но късметът им изневери и трябваше да се примирят с факта, че Северна Македония ще получи точка за самочувствие от този мач.

В крайното класиране Англия излиза с актив от 20 точки на първо място и си гарантиран относително приемлив жребий на официалния турнир, докато македонците финишираха на 4 място само с 8 пункта.