Селекционерът на унгарския национален отбор Марко Роси заяви, че ще подготви отбора си за два варианта в тактиката, която практикува България. На пресконференцията си днес италианският треньор каза, че мачът с Естония е бил полезен до толкова, колкото да му даде още отговори за титулярния състав утре.

България гостува на Унгария утре от 21.45 часа българско време в среща от квалификациите в група G. За домакините това е първи мач, докато България вече има един мач и той завърши с поражение в петък в Черна гора - 0:1.

"Очевидно настроението на съперника ни не беше добро от мача в петък, поради което той иска да си го подобри в Будапеща", каза Марко Роси. "В мача с Черна гора промениха тактиката от предишните си четири мача. Така че ние трябва да сме готови и за двата варианта. Мачът срещу естонците ни даде полезен опит за титулярните 11, които ще излязат утре срещу българите. Да, ще има стартови 11 човека, но не трябва да забравяме и смените, тъй като пет смени могат много да променят цялостната картина на мача".

Подмладен, с много неизвестни за световната общественост футболисти, българският национален отбор по футбол се оказа загадка и за местните журналисти. Но Роси има задълбочен поглед върху селекцията на Младен Кърстаич.

Антон Недялков не замина за Будапеща за мача на Унгария

Антон Недялков не замина за Будапеща за мача на Унгария

Бранителят страда от травма в петата

"България ще бъде труден противник. Много атлетичен, физически здрав отбор със стабилна халфова линия. Не трябва да оставяме пространство на съперника, защото те имат достатъчно бързи играчи, които ще се възползват от това. Унгарският национален отбор не може да подценява никого, ние не сме в тази ситуация. Дори и след като победихме Англия и Германия, не сме на тяхното ниво. Трябва да сме концентрирани на 100%, независимо кой е противникът. След Сърбия на хартия сме фаворити в тази група, но това е само на думи. Точно както успяхме да изненадаме Англия и Германия, нашите противници може да успеят да направят същото срещу нас. Затова трябва да приемаме всеки съперник много сериозно. Българите загубиха в петък, но според показаното по телевизора, заслужаваха повече", казва още опитният италиански специалист, който води унгарците.

След това репортерите го попитаха как ще изглежда Унгария на "Пушкаш Арена" в понеделник вечерта, на което той отговори: "Можем да играем добре с фалшива деветка и типичен таран. Противникът е подходящ и за двете опции, няма да отхвърлим нито една от тях".

Медиите в страната се занимават и със случая от мача с Естония, когато унгарците получиха дузпа, а Роланд Шалай и Доминик Собослай решиха спора кой са изпълни с разиграване на детската игра камък-ножица-хартия, което предизвика гнева на треньора, а медиите се занимават трети ден с комичната случка.

"Това е възможността да се извиним за случилото се. Извинявам се, защото аз съм човек номер едно в отбора, отговорен за всичко, което се случва на терена. Възможно е Доминик, като изпълнител на дузпи номер 1 да обсъди с момчетата и да се откаже от тази възможност, но това не трябва да се прави по начина, по който се случи в петък. Обсъдихме го, това няма да се повтори", каза още треньорът.