Полузащитникът Илкай Гюндоган и защитникът Антонио Рюдигер са поредните две имена в състава на германския национален отбор за Европейското първенство по футбол това лято.

Германският футболен съюз избра нестандартен начин да обяви състава чрез традиционни и социални медии, влиятелни личности, телевизионни знаменитости, художествена галерия, национални превозвачи Луфтханза и дори собственик на магазин за дюнери преди официалното представяне от треньора Юлиан Нагелсман, определено за четвъртък.

Лерой Сане и Максимилиан Мителщад също намират място в състава на Германия за Евро 2024

Лерой Сане и Максимилиан Мителщад също намират място в състава на Германия за Евро 2024

Официалното представяне на състава на Германия е в четвъртък

До сряда следобед бяха обявени общо 16 играчи. Окончателният състав, който трябва да бъде представен до 7 юни, може да има не повече от 26 играчи, но Нагелсман може да избере повече играчи в предварителния си списък в четвъртък.

"Става въпрос за създаване на много емоционални моменти за тази страна, за феновете, за децата, за хората, които са на стадиона, които са пред телевизора, които са навън и по улиците", каза наскоро Нагелсман Magenta TV за Евро 2024.

Мощният защитник Рюдигер от Реал Мадрид беше обявен от собственика на магазин за дюнери в Берлин, който играчът е посещавал като ученик.

"Здравей, Антонио, добри човече. Исках да те уведомя, че си в състава за за Европейското първенство. Тъй като ти също беше мой клиент като ученик, първите 50 ученици ще получат безплатен дюнер днес", каза той във видео в Instagram.

Рюдигер отговори в секцията за коментари: "Хишар кебаб = най-добрият кебаб. Огромно нетърпение за турнира. Напред."

Гюндоган беше представен и в столицата, където ще се проведе финалът на Евро на 14 юли, чрез билборд на площад Александерплац.

Гюндоган, който има 77 мача, беше назначен за капитан миналата година, когато Мануел Нойер беше отстранен от игра поради фрактура на крака, а треньорът Юлиан Нагелсман каза, че той ще остане капитан, въпреки че вратарят Нойер сега се завръща.