Лидерът в атаката на националния отбор на Чехия - Патрик Шик ще се опита да завърши по най-добрия начин почти перфектния сезон, който имаше в Байер Леверкузен, с който спечели дубъл в Германия, предаде АФП.

"Аз загубих само един мач през сезона и се надявам този рекорд да продължи", заяви Шик в интервю за сайта на федерацията.

28-годишният нападател е преследван от чести контузии, като пропусна почти целия квалификационен цикъл на тима на Чехия. През този сезон Шик изигра 20 мача за отбора от Леверкузен, в които вкара 7 гола.

Тимът на Чехия не е пропускал финали на европейско първенство след 1993 година, като стига до финал през 1996, а през 2004 завършва на трето място. Сега отборът е в Група "F", редом до тимовете на Португалия, Турция и Грузия. Селекционерът Иван Хашек постави цел пред тима си стигане до осминафиналите в турнира в Германия.

"Нетърпелив съм. Европейското се провежда в Германия - страна, в която прекарах много години. Ще има и много фенове от Чехия", надява се Шик, който е който е бил още футболист на Лайпциг, както и на италианските Сампдория и Рома.

Аркадиуш Милик претърпя успешна операция

Става думата за медиалния менискус на нападателя