Селекционерът на Унгария Марко Роси остана разочарован от старта на неговия отбор на Евро 2024. "Маджарите" претърпяха загуба с 1:3 от Швейцария първия си мач от група "А". Той пое отговорност за загубата.

"Първото полувреме беше много лошо, ако изключим 7-8 минути. Бяхме прекалено пасивни. Срещу отбори на подобно ниво, това прави нещата много трудни. Не искам да соча с пръст. Аз съм треньорът, така че аз поемам отговорността", заяви Роси.

"Швейцария е много опитен отбор, пълен с качествени играчи. Когато резултатът стана 2:1, пресирахме и бяхме близо до нов гол при удара на Варга. Те обаче използваха опита си, забавиха темпото и действаха умно. Голямо разочарование за мен като треньор е това, че допуснахме гол по този начин в края", допълни той.

"Трудно е да поправим грешките, които направихме. Нашите играчи не правят такива грешки всеки ден. Трябва да вземем предвид всички фактори. Грешките са част от играта. Няма много стратегии, които да предотвратят индивидуални грешки. Не става дума за тактика, но имахме проблеми в комуникацията между нас. Поправихме това на почивката, но вече изоставахме с два гола", каза още наставникът на унгарците.

Страхотна Швейцария с помощта на Квадво Дуа срази Унгария!

Страхотна Швейцария с помощта на Квадво Дуа срази Унгария!

Вижте как се разви срещата