Вратарят на Байерн Мюнхен Мануел Нойер заяви, че иска да се върне в националния отбор на Германия и да играе на финала на Евро 2024 на Олимпийския стадион в Берлин.

"Искам да играя на този стадион, защото финалът ще се проведе там. Заедно с феновете, искаме да създадем позитивни емоции в нашата страна и да постигнем голяма цел", коментира Нойер по време на представянето на официалната топка на Европейското първенство по футбол на Олимпийския стадион.

"Много съм благодарен за възможността да се присъединя отново към тима и да имам шанс за играя на още един Еврошампионат. Това ще бъде първи турнир за мен в моята страна. Специално е за всички нас и за Германия като футболна нация. Разбира се, че искам да извлечем максимума от първенството", добави Мануел Нойер.

След повече от 10 месеца извън терена заради фрактура на крака, Нойер се завърна в състава на Байерн в края на октомври, но все още не е викан отново в националния тим на Германия.

Обичайният титуляр не е играл за държавния отбор от Световното първенство в Катар през декември 2022 година и не попадна сред повиканите от новия селекционер Юлиан Нагелсман за мачовете срещу Турция в събота и срещу Австрия на 21 ноември.

От медицинска гледна точка вратарят е очаквал това, тъй като не би имало смисъл да играе за тима в предстоящите мачове.

"Първо трябва да направя добро представяне за Байерн", каза Мануел Нойер и подчерта, че целта му е да са завърне в представителния състав на Германия през следващата пауза за националните отбори през март догодина.

Нойер добави, че не е мислил дали ще играе на Евро 2024 като резервен вратар на настоящия титуляр Марк-Андре тер Щеген.

"Важното е да се върна в националния отбор. Моите отношения с Юлиан Нагелсман са много добри, тъй като той ми беше треньор в Байерн. Той също е много щастлив, че нещата започнаха добре за мен", увери Мануел Нойер.

Нойер след завръщането си: Никога не съм бил по-щастлив!

Нойер след завръщането си: Никога не съм бил по-щастлив!

Вратарят беше на седмото небе след успеха с 8:0