Бившият национален селекционер Юрген Клинсман вярва, че Германия може да спечели титлата на европейското първенство по футбол това лято, въпреки че отборът се представи далеч под очакваното на големите форуми в последните години.

Отборът на Юлиан Нагелсман ще влезе в турнира в добра серия, след като спечели срещу Франция и Нидерландия през март. Самият селекционер пък подписа нов договор преди началото на европейското първенство.

"Те са сред фаворитите, това е сигурно. Очакванията към Германия винаги са били такива, независимо от резултатите на изминали турнири. Това не променя абсолютно нищо. Отборът има всички качества, за да се представи отлично на европейското първенство", заяви Клинсман за подкаста на Transfermarkt - Done Deals, цитиран от агенция ДПА.

Клинсман изведе Германия до третото място на световното първенство през 2006. Легендарният нападател подкрепи решението на колегата си Нагелсман, който остави Матс Хумелс и Леон Горецка извън разширения състав от 27 души. Още един футболист ще отпадне от групата преди турнира.

"Моментите, в които трябва да съкратиш състава, са много емоционални, но като селекционер трябва да запазиш спокойствие. Трябва и да се извиниш на футболиста. Треньорите не забравят подобни ситуации", каза още Клинсман.

Голям проблем за Англия преди Евро 2024

Голям проблем за Англия преди Евро 2024

Люк Шоу може да пропусне турнира