Нидерландия постигна изключително ценна победа с 2:1 като гост на Ирландия в мач от Група "В" на квалификациите за Евро 2024.

Победата не дойде никак лесно за момчетата на Роналд Куман, след като те се оказаха изоставащи в резултата още в 5-а минута двубоя. Върджил ван Дайк игра с ръка в наказателното си поле, а съдията посочи бялата точка. Адам Ида се нагърби с изпълнението и стреля точно в долня ляв ъгъл за 1:0.

Дания с ценна победа над Финландия

Дания с ценна победа над Финландия

Пиер-Емил Хойберг отбеляза единствения гол в мача

В 19-ата минута и гостите получиха право да изпълнят дузпа за нарушение на вратаря срещу Дензъл Дъмфрис. С изпълнението се нагърби Дензъл Дъмфрис и беше точен - 1:1.

Десет минути след почивката Нидерландия стигна до пълен обрат. Дензъл Дъмфрис намери Ваут Вегхорст със страхотен пас, а той имаше достатъчно време да се нагласи и да забие топката в левия ъгъл на вратата.

Снимка 633237

Източник: Gettyimages

С победата Нидерландия събра 9 точки в актива си и зае второто място в групата, заедно с Гърция, която също има 9, но "лалетата" са с мач по-малко. Лидер е Франция със своите 15 пункта.

В следващия си мач селекцията на Роналд Куман ще се изправи у дома именно срещу лидера в група "В" и финалист на последния Мондиал - Франция. Гърция пък ще гостува на Ирландия.