Отборите на Хърватия и Турция изиграха най-интересния двубой от тазвечерната програма в квалификациите за Евро 2024. За първи път в своята история, балканците загубиха свое домакинство в пресявките за континенталната надпревара, а поражението им беше нанесено от Турция с 0:1. Дебютът за новия национален селекционер на южните ни съседи - Винченцо Монтела, се превърна в още по-впечатляващ, след като той донесе и класирането на страната на Евро 2024.

Гостите откриха резултата в 30-ата минута, когато Баръш Йълмаз получи отличен извеждащ пас от Юзкан. Нападателят на Галатасарай умело видя, че Ливакович напуска доста рисковано своята голлиния, и с красив прехвърлящ удар направи 0:1.

След паузата "ватрените" доминираха на новия "Опус Арена" в Осиек. На няколко пъти Угурджан Чакър направи фантстични спасявания, а пропуски, типични за футболния му натюрел, направи резервата Бруно Петкович.

В последната минута на редовното време, английският рефер Антъни Тейлър посочи дузпата. Типично за съдия от Острова обаче, решението му бе изключително грешно и ВАР моментално коригира неговата неточност, показвайки му, че топката не среща ръката на Хакан Чалханоглу.

Украйна приема Италия в Леверкузен

Украйна приема Италия в Леверкузен

Байер Леверкузен се съгласи да даде стадиона си на футболната асоциация на Украйна, потвърдиха от лидера в Първа Бундеслига в сряда