Бенямин Шешко определено е голямата звезда в състава на Словения за Евро 2024. Младият нападател бе под лупа и в първия двубой срещу Дания вчера. Тимът, воден от Матияж Кек, стартира с равенство 1:1 в Група "С", където са още Англия и Сърбия.

21-годишният футболист наскоро подписа нов контракт с РБ Лайпциг, слагайки край на спекулациите около бъдещето си. Той бе желан от редица клубове, сред които Арсенал и Милан. Шешко не вкара в първия двубой на европейското, но няколко пъти бе близо до това. С две от изявите си той показа, че отборите, които го желаеха в съставите си, определено могат да съжаляват.

В 15-ата минута нападателят отправи мощен изстрел от дистанция, който премина опасно близо покрай вратата на датчаните. Другият момент, в който Шешко блесна, бе гредата му в 75-ата минута, която отново дойде след същински снаряд извън наказателното поле на съперника.

Младият талант демонстрира и други качества, като добре задържаше топката, печелеше индивидуални двубои, особено през второто полувреме. Определено има какво още да се изисква от 21-годишния футболист, най-вече попадения на Евро 2024, но той тепърва се стреми да докаже своята стойност на най-голямата европейска сцена.

Словения и Дания завършиха 1:1 в мач от група "C

Самоубийствено равенство между Словения и Дания, Ериксен се завърна подобаващо

Eто подробности