Селекционерът на Швейцария Владимир Петкович обяви разширения състав за Евро 2020. В него попадат 29 футболисти, като трима от тях ще отпаднат в дните преди началото на турнира. 

В групата има трима играчи, които до момента не са викани - Дан Ндойе, Анди Зечири и вратарят Грегор Кобел. 

"Всички тези 29 футболисти имат възможността да изпълнят мечтата си да играят на Европейското първенство. Но представянето им по време на лагера, както и в контролите, ще бъде принципното решение на въпроса кой ще пътува и кой не", обяви Петкович пред страницата на Швейцарската футболна асоциация.

"Ще изберем 26 човека, които са здрави, във форма и са най-добрите за позициите си. Извикали сме и някои млади играчи, които имат чудесната възможност да натрупат опит и да увеличат знанията си за това какво се иска в националния отбор", каза още той.

21-годишният нападател Анди Зечири игра във вторник при победата на Брайтън над Манчестър Сити, но основно е използван във втория тим на клуба си през отиващия си сезон. 20-годишният Ндойе, който играе като крило в елитния френски Ница, също прекарва повече време на пейката, отколкото на терена. Вратарят Кобел се превърна в твърд титуляр за Щутгарт през този сезон.

Уелс ще се опита да подобри дебютното представяне

Уелс ще се опита да подобри дебютното представяне

ТОПСПОРТ продължава да представя отборите, които се класираха на финалите на Европейското първенство