Селекционерът на руския национален отбор Станислав Черчесов смята, че тимът му е готов за предстоящата среща с Белгия. Специалистът говори преди първия мач на тима "сборная" от Група В на Евро 2020.

"Свършихме това, което бяхме планирали. Изиграхме две проверки, които ни дадоха храна за размисъл относно играчите и тактиките, на които ще заложим. Имаме и някои загуби заради контузии, а Мостовой е болен.

Днес Андрей бе тестван отново и отпадна от състава заради COVID. Това е неприятен момент, но иначе ние направихме нужното, за да се подготвим за турнира. Кудряшов все още е контузен, затова повиках Евгениев. Вчера направихме нови тестове за COVID и всички са чисти.

Белгия запази 18 играчи от Световното първенство през 2018 година. Освен това имат и отличен треньор. Изиграхме три мача срещу тях напоследък и те бяха доста вълнуващи за феновете. Добре сме ги разучили.

Нашата цел ще бъде да използваме максимално положенията, които ще ни се открият. Белгия е добър отбор и всеки знае това. Изпробвахме доста тактически ситуации в тренировките. Трябва да внимаваме за съперника, но и за нашето представяне.

Марио почти достигна нужната кондиция, на Денис му липсват още няколко процента, но след всяка тренировка той все повече заприличва на себе си. Това е чудесно, защото той е класен футболист", каза Черчесов.

Мартинес: Не вярвам, че този отбор ще се огъне под големите очаквания

Мартинес: Не вярвам, че този отбор ще се огъне под големите очаквания

Имаме достатъчно опит, за да се справим в тази ситуация, споделя специалистът