Селекционерът на Дания Каспер Хюлманд заяви, че от УЕФА, не са дали възможност на "червения динамит" да изиграе срещата от Евро 2020 с Финландия в друг ден.

Припомняме, че по време на мача халфът Кристиан Ериксен получи сърдечен арест на терена и двубоят на стадион "Паркен" беше доигран след прекъсване от два часа.

"УЕФА не успява да ръководи с достатъчно състрадание в тази наистина трудна ситуация. Единственото правилно решение в такъв случай е да качиш играчите в рейса и да ги пратиш у дома, като се справиш с проблема по-късно.

Заради случаите на коронавирус може да се отложи двубой с 48 часа, докато при сърдечен удар явно не е така. Това е изключително погрешно. В протоколите няма достатъчно добро ръководство за такива случаи. Доброто ръководство в определени случаи трябва да показва състрадание.

УЕФА трябваше да подходи към случая доста по-внимателно заради чувствителното и специфично състояние, в което се намираха играчите. Беше решено подновяване на двубоя същата вечер, след като двата отбора поискаха това. Погрешно е да се мисли, че ние първи сме пожелали да доиграем тогава мача.

Имаше два възможни сценария. Не може да се спори кое е било по-добре да се случи. Ние бяхме поставени под огромно напрежение. Бяхме пред дилема и ситуацията беше изключително трудна.

Не мисля, че това беше правилното решение. Не беше редно да сме там обратно на терена след инцидента. Видя се колко силни са момчетата. Това, че те излязоха отново и играха, показва, че са силни характери. Много съм горд от това. На фона на всичко това не смятам, че бяха правилни предоставените ни от УЕФА две възможности", каза Хюлманд.

Ериксен от болницата: Добре съм, ще развеселя момчетата от отбора на Дания

Ериксен от болницата: Добре съм, ще развеселя момчетата от отбора на Дания

"Благодаря ви!"