Селекционерът на италианския национален отбор Роберто Манчини благодари на своите футболисти за професионализма им на терена. Седмица след триумфа на "скуадра адзура" на Евро 2020, специалистът използва официалния си профил в социалната мрежа Инстаграм за да разкаже за емоциите около финала с Англия.

"Точно преди 7 дни по това време ни предстоеше да се изправим пред едно огромно предизвикателство, каквото беше последният мач на Евро 2020 - финалът срещу Англия. Всички знаем как приключи той. Това, което малцина знаят, е какво се случваше зад сцената.

Повечето от вас вече са гледали последния епизод на Sogno Azzurro по RAI (документална поредица, проследяваща всичко около италианските национали по време на еврофиналите - б.р.). Забелязали сте, че голяма част от силата на този отбор се крие не само в таланта, но и в човечността, радостта и увереността.

Изключителна група от футболисти. Момчета, които са способни да се усмихват и да се наслаждават дори на напрегнати моменти като тези с дузпите. Ние доказахме, че можем да бъдем перфектни професионалисти, без да забравяме да бъдем човешки същества.

Нямам какво друго да кажа за това първо приключение, завършило по най-добрия възможен начин, освен едно огромно "благодаря" към всички: феновете, играчите, щаба и приятелите. Напред, адзури!", сподели Манчини.