Ново отлагане на Евро 2020 е невъзможно според ESPN. От УЕФА работят по няколко варианта в зависимост от ситуацията свързана с пандемията и следващите вълни на COVID-19. В повечето страни на Стария континент беше въведен нов локдаун и зрители отново не се допускат до трибуните. При рестарта на футбола през лятото срещите започнаха без публика. През есента беше допускана публика на някои места, но сега зрителите отново могат да наблюдават любимците си по телевизията.

Ръководството на УЕФА иска шампионатът да се проведе в оригиналния му формат - в 12 различни града и с пълни стадиони. Това обаче изглежда невероятно в момента.  

По отношение на публиката по стадионите има три възможности. Най-оптимистичната е съоръженията да бъдат отворени на 70% от капацитета. По-реалистично е обаче стадионите да бъдат запълнени на 30%, за да може да се спазва необходимата социална дистанция между зрителите. Ако ситуацията не се промени и се вземе решение, че мачовете трябва да се изиграят без публика, то е много вероятно да се премине към вариант с една страна, която да бъде домакин на Европейското. Вариантите в това отношение са четири, твърди ESPN: Франция, Германия, Англия и Шотландия заедно или Русия. Това обаче е най-лошият сценарий.

Във футболната централ се надяват, че с напредването на ваксинацията ситуацията ще се стабилизира и няма да се стигне до промяна на формата.

Един от големите проблеми е, че 90% от билетите за мачовете вече са продадени, което означава, че централата трябва да вземе решение на какъв принцип ще бъде определено кой от притежателите на билети ще може да посети срещите, ако стадионите бъдат отворени с по-малък капацитет.

Предизвестеният провал на българския национален отбор по футбол

Предизвестеният провал на българския национален отбор по футбол

Пандемията подхранваше няколко месеца фалшивите илюзии