Футболистите на Дания приемат с удоволствие ролята на скрит фаворит на Евро 2020. "Червения динамит" стартира в мач срещу Финландия.

"Сигурно е така, защото имаме добри резултати, играем добър футбол и си струва човек да седне и да ни гледа. Самочувствието в нашия отбор е голямо и то е една от последните съставки за печеливш отбор. За да станем такъв, имаме първо няколко препятствия пред нас", каза плеймейкърът Кристиан Ериксен преди началото на Европейското първенство.

Първото препятствие е отборът на Финландия, който ще играе на голям турнир за първи път в историята. "Супер важно е да направим добро начало на шампионата", лаконичен е централният защитник Симон Кяер.

Във втория си мач в група "В" Дания се изправя срещу отбора на Белгия, който е поставен под номер 1 в ранглистата на ФИФА. Това само поставя "червения динамит" в позиция за задължителна победа срещу финландците, които в следващия си мач срещат Русия. "Добре подготвени сме и имаме балансиран състав. Имаме също така енергия за този турнир и се радваме, че ще играем на него. Уважаваме съперниците ни и смятаме, че сме равни с всички", заяви селекционерът Каспер Хюлманд.

Дания продължи негативната серия на Босна и Ивайло Петев

Дания продължи негативната серия на Босна и Ивайло Петев

Скандинавците с победа 2:0 преди старата на Евро 2020